Life & Garden Etten-Leur.png

Life & Garden Etten-Leur over onze groene daken

Tuincentrum Life & Garden is ontstaan in 1982 als bloemenwinkel in Breda (destijds Bloemsierkunst Schalk), waar zij door het specialiseren in het arrangeren van bloemen en planten een goede naam opbouwden. Na het grote succes in Breda openden ze in 1999 de deuren van een schitterend tuincentrum in Etten-Leur, waar hedendaags 45 medewerkers er iedere dag samen voor zorgen dat het een beleving is om hier te winkelen. Op dit moment is Life & Garden Etten-Leur het meest innoverende tuincentrum in de regio, met de laatste trends in een gezellige ambiance. Wij vroegen Romy van Oorschot-Hoeve naar hun ervaringen met onze groene daken…

Het belang van duurzaamheid

Wij vinden duurzaamheid heel belangrijk. Wij zijn een groenbedrijf en vinden het dus belangrijk dat groen bijdraagt aan het milieu. Een groen dak is makkelijk aan te leggen en te onderhouden. Groene daken zijn erg duurzaam. Een groen dak is een eenvoudige manier om bij te dragen aan de luchtzuivering. Ook trekken ze bijen en vlinders aan, wat weer bevorderlijk is voor de biodiversiteit. En ze zijn ook nog eens makkelijk te onderhouden.

“Genieten met groen: hoe meer groen, hoe beter."

Positieve bloei van de sedummatten

Wij werken nu 2 jaar met plezier samen met Groen Dak Compleet. De kwaliteit van de producten is goed. Er zijn veel opties en van onze klanten horen we over een positieve groei en bloei van de sedummatten. De samenwerking met Groen Dak Compleet verloopt verder goed, de communicatie is duidelijk en er wordt snel gehandeld. Het is een correct bedrijf: afspraak is afspraak en de producten zijn gewoon goed.

Groene daken stimuleren

Sinds kort begint er meer vraag vanuit nieuwbouw en jeugd te komen. Wij verwachten nu wij een Groen Klimaatplein geplaatst hebben hier nog meer mee te kunnen doen. We gaan graag op deze voet verder en ontwikkelen ons steeds verder zodat we de klanten steeds meer kunnen stimuleren om groendak te gaan toepassen.