Hoveniersbedrijf Stip.png

Hoveniersbedrijf Stip over onze groene daken

Hoveniersbedrijf Stip uit Elspeet heeft een historie van ruim 60 jaar en richt zich vooral op het ontwerp, de aanleg, renovatie en onderhoud van particuliere tuinen. Daarnaast verzorgen ze ook monumentaal of historisch groen en doen ze aan grafverzorging. Hoveniersbedrijf Stip is een echt familiebedrijf; inmiddels is de derde generatie ook actief in het bedrijf. Daarnaast hebben ze zo’n 7 medewerkers in vaste dienst en werken ze vooral regionaal. Wij spraken met Henriekus Stip over hun ervaring met onze groene daken…

Duurzaamste Hovenier van 2021

Duurzaamheid is voor ons heel essentieel. Wij zijn onlangs verkozen tot Duurzaamste Hovenier van 2021 en we willen duurzaamheid zoveel mogelijk als uitgangspunt nemen in ons werk. We werken graag aan en in levende tuinen. Groene daken zijn daarbij voor ons een mooie uitbreiding op de tuin.

Voordelen van een groen dak

Belangrijke voordelen vinden wij de buffering van regenwater, ondanks de zandgrond merken wij hier in de dorpskernen en oude wijken in de steden veel problemen om regenwater kwijt te kunnen. Een groendak draagt bij aan vertraging van de afvoer. Biodiversiteit vind ik ook van belang omdat je met groene daken als het ware een soort stepping stones kunt maken voor met name insecten. Mooie bijkomstigheden zijn ook isolatie en de mooie uitstraling.

“Het aanvullende aanbod van regenwateropvang en infiltratie biedt meerwaarde ten opzichte van andere aanbieders.”

Dealer van het eerste uur

Wij zijn een van de eerste dealers Groen Dak Compleet en zijn dit al zo’n jaar of drie. De kwaliteit van de producten is prima en het assortiment aan producten ook mooi volledig. Ik vind het mooi dat ze ook bewust de koppeling met regenwateropvang en infiltratie hebben gemaakt, dat biedt meerwaarde t.o.v. andere aanbieders. De samenwerking loopt heel goed, bij vragen volgt er snel een goede reactie. Ook zijn er webinars geweest die ons helpen om op de hoogte te blijven van het sortiment en de actualiteit. Bestellen gaat makkelijk, er wordt snel uitgeleverd en het voordeel is dat het vrijwel altijd franco kan voor ons als dealer. Ik zou een zakelijke samenwerking met Groen Dak Compleet zeker aanraden vanwege de compleetheid van het sortiment, nette prijzen, korte lijntjes in de organisatie en goede onderlinge contacten. We gaan graag zo door!

Toename van groene daken

Wij zijn zelf wel enthousiast over groene daken maar merken dat het in deze groene regio van Nederland nog wat moeilijker te verkopen is. Gelukkig komt er langzaamaan wel meer interesse. De laatste paar jaar zien we wel een toename. Ik zie zeker nog veel potentie. Onze regio komt t.o.v. de Randstad toch altijd wat achteraan en zodoende zijn er nog veel mogelijkheden.