68-stores_default.jpg

Hoveniersbedrijf C.H. Moree over onze groene daken

Hoveniersbedrijf C.H. Moree is een familiebedrijf in de Hoeksche Waard. Vader Conno voert samen met zonen Stefan en Menno hoofdzakelijk de aanlegwerkzaamheden uit. Zij krijgen hulp van 2 werknemers die jaarrond tuinonderhoud verrichten en waar nodig ook groenaanleg verzorgen. Het bedrijf is gespecialiseerd in tuinontwerp, tuinaanleg, houtconstructies, elektra, tuinonderhoud en groene daken. Wij vroegen Hoveniersbedrijf C.H. Moree naar hun ervaringen met onze groene daken…

Duurzaamheid

Wij vinden het belangrijk om duurzaamheid toe te passen in ons bedrijf. Dit is vooral zichtbaar in het gebruik van zoveel mogelijk groen in de tuin. Daarnaast maken we meestal gebruik van duurzame materialen welke we, waar nodig, ook op een duurzame manier verwerken. Uiteraard is duurzaamheid ook terug te vinden in het machinepark en gereedschappen waar steeds meer elektriciteit de brandstof is.

Voordelen van een groen dak

Wij vinden waterretentie, luchtzuivering, biodiversiteit, duurzamer dak en welzijn de belangrijkste voordelen. Wij proberen in de ontwerpfase gelijk rekening te houden met de verhouding steen en groen. Verharding moet alleen functioneel zijn. Overal waar we kunnen vergroenen zullen wij dit ook voorstellen. Tegenwoordig is een berging, overkapping etc. niet meer weg te denken uit een tuin. Wat is er mooier dan het dak van bouwkundige elementen te benutten voor een stukje groene ruimte?

“Wat is er mooier dan het dak van bouwkundige elementen te benutten voor een stukje groene ruimte?”

Aantrekkelijke markt

Begin 2021 werden we benaderd door Groen Dak Compleet, maar omdat dit een drukke tijd voor ons was hebben we pas eind 2021 opnieuw contact gezocht. We hadden toch wel interesse in deze markt. Op dat moment zijn we ook meteen dealer geworden.

De groene daken zijn van goede kwaliteit en worden geleverd zoals het beschreven wordt. Leveringen zijn op tijd en bestellingen worden snel afgehandeld. Verder verloopt de communicatie met Groen Dak Compleet goed, het bedrijf is telefonisch en per mail goed bereikbaar. We krijgen altijd een snelle terugkoppeling op onze vragen. Inmiddels is de vertegenwoordiger ook al een keer langs geweest.

Vraag naar sedumdaken stijgt

De toekomst van groene daken ziet er goed uit, denken wij. Vanuit overheid en gemeente wordt er steeds meer aandacht aan besteed in de vorm van subsidies. Sinds wij dealer zijn zien we dat de vraag naar sedum steeds groter wordt bij elke promotie of korting door overheids- en andere instellingen.