Hoveniersbedrijf De Rooij over onze groene daken

Heeft u een groen hart? Dan bent u bij Hoveniersbedrijf De Rooij uit Hillegom aan het juiste adres. Zij helpen u graag om een levendige, groene tuin aan te leggen en/of te onderhouden. Een groene tuin is er een die de fantasie prikkelt. Een tuin waarin veel ruimte is voor leven en voor beplanting. Een plek die ervoor zorgt dat u graag buiten bent. Hoveniersbedrijf De Rooij heeft al menig dak-eigenaar blij gemaakt met een prachtige sedum toplaag van Groen Dak Compleet. Wij vroegen Maartje de Rooij naar hun ervaringen met onze groene daken…

Nederlandse tuinen vergroenen

Duurzaamheid en natuur, dat gaat in onze optiek hand in hand. Wij moeten zuinig omgaan met onze planeet. Door de Nederlandse tuinen te vergroenen en gebruik te maken van duurzame producten creëren als het ware een nieuw natuurgebied, gewoon in onze eigen achtertuin.

Voordelen van een groen dak

Het mooiste voordeel vinden wij dat je vrij snel en eenvoudig je tuin kan vergroenen. Lukt het niet in de tuin om genoeg meters planten aan te brengen, dan zoek je het toch hoger op? Waarom een garage of schuur dak kaal laten terwijl je een prachtige groen tapijt kan neerleggen. Nog een voordeel is dat het je dak beschermt, waardoor de levensduur wordt verlengd.

“Een groendak heeft weinig tot geen onderhoud nodig, dus perfect voor mensen met weinig tijd of groene vingers, maar die toch hun steentje willen bijdragen aan het vergroenen van hun omgeving.”

Samenwerking met Groen Dak Compleet

Wij werken nu zo’n 2 jaar samen met Groen Dak Compleet. Hiervoor legden wij ook wel eens een groen dak aan, maar de laatste jaren is de interesse in groene daken groter geworden. Niet alleen bij de klant, maar ook vanaf onze zijde. Wij leggen niet alleen sedumdaken aan, maar ook daktuinen. We hebben goed contact met het team van Groen Dak Compleet en werken fijn met hun producten. Daarnaast worden de materialen snel en op tijd geleverd.

De toekomst van groene daken

We denken dat er in de toekomst al vanuit de bouw steeds meer wordt toegespeeld op duurzaamheid en vergroening. Woningen worden straks standaard opgeleverd met een groendak. Als je een passie voor groen hebt is Groen Dak Compleet een mooie aanvulling op de vergroening en duurzaamheid binnen de tuin en dak/gevel-branche.